Te voet naar Scherpenheuvel

De bende van Wange gaat op bedevaart !

Scherpenheuvel is een van de oudste bedevaartsoorden van België.

Voor de ene is het een bedevaart of een tocht ter bezinning, voor de ander een sportieve prestatie, wat het voor jou betekent laten we in het midden, wij gaan om te bezinnen 😉

We organiseren een voettocht naar Scherpenheuvel vanuit Wange, op zaterdag 21 mei 2022 stappen we met iedereen die mee wil naar de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw te Scherpenheuvel.

Vertrek om 6u aan OC ’t Wangeske.

Wil je mee, laat het ons weten op hallowange@gmail.com

de kerk van Wange: Wat nu ?!

Zoals jullie wellicht al wel hebben opgevangen is de Kristus Koningkerk van Wange geselecteerd om een herbestemming te krijgen.
Stad Landen, de Kerkfabriek, Kasteelhoeve Wange, IOED Zuid-Hageland, Provincie Vlaams-Brabant, Parcum en de bende van Wange slaan de handen in elkaar, maar niet zonder eerst naar de Wangenaars te luisteren.

De kerk staat al een tijdje leeg, er gebeurt niets meer in Wange, zonde…

We krijgen nu de kans om de kerk een herbestemming te geven, dit mooie project zorgt ervoor dat er in Wange terug een plaats kan zijn om samen te komen, ook al is dat niet evident in dit Corona-tijdperk…

Heb je ideeën, vragen of wensen ivm de toekomst van onze kerk, kom dan zeker langs en laat je horen. Alle ideeën zijn welkom, het is de bedoeling dat iedereen van Wange achter het project staat.

Wing Wang

Wing Wang is geen Chinees, maar de naam van het nieuwe bier gebrouwen door de Chouffeleers en de bende van Wange. Het is een pittige blonde tripel van 7,5 graden.

Wing Wang komt van “Wing Wang Loar”, in de volksmond letterlijk vertaald als “Neerwinden, Wange en Laar”.

Samen met de Chouffeleers van Neerwinden kwamen we op het idee om een eigen bier te brouwen. Al snel was de bende van Wange akkoord met dit idee en gingen we aan de slag.

Wing Wang is een blonde tripel, het is een krachtig bier zonder toevoegingen met nagisting op fles, de fruitige eerste indruk wordt afgelost door een lange bittere afdronk.

Het bier is te proeven bij de Chouffeleers aan de voetbalkantine te Neerwinden. De bende van Wange zal Wing Wang bier schenken tijdens al hun events.

Het Warmste Wange

De bende van Wange wil het Warme Wange nóg Warmer maken.

Heet zelfs!

Wij gaan voor “Het Warmste Wange” !

De Warmste Week is de voorbije jaren uitgegroeid tot de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen, ondersteund en gedragen door alle VRT-netten. De bende van Wange wilt graag zijn steentje bijdragen en gaat hiervoor een aantal acties op poten zetten. Met name een lokale vereniging een steuntje in de rug geven.

Wij hebben gekozen voor “VZW Casper en Amedee” van Jeuk/Gingelom. Zij ontfermen zich over zwaar mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten dieren en kunnen alle steun gebruiken.

Noteer volgende data alvast met stip in jullie agenda:

  • Vrijdag 29 november geeft Marc Knaepen een lezing over “Plastic Waste” vanaf 20u in de Kasteelhoeve te Wange. Hier zal een standje van VZW Casper en Amedee aanwezig zijn.
  • Op vrijdag 6 december organiseren we “Het Warmste Gat” in café “de Oude Smis” te Neerwinden. Voor 3€ koop je 10 biljartballen die je alle 10 in een doel probeert te schieten. Onze bekende “bende-pens” stilt de honger en ook de Sint springt even binnen !
  • Op 13-14-15 december bezetten we een kerststalletje op Winterlanden. Dit jaar op het Marktplein te Landen. We gaan het heel gezellig maken en brengen onder andere ambachtelijke jenevers, koekjes en warme drankjes aan de man. Kom zeker eens langs !
  • Op zaterdag 14 december brengen we in de namiddag (vertrek 14u in Wange) een bezoekje aan het gekozen goede doel, VZW Casper en Amedee. Olivier (eigenaar) zal er een woordje uitleg geven over het wat en hoe van zijn vereniging. De bende van Wange zorgt voor vervoer. Laat ons weten of je meekomt zodat we een idee hebben van het aantal te vervoeren personen.

Verder gaan we huis aan huis koekjes en zelfgemaakte postkaartjes verkopen. Je kunt ons dus zeker nog verwachten 😊

Alle opbrengsten gaan integraal naar VZW Casper en Amedee !

Laat ons weten of je ons mee komt steunen via hallowange@gmail.com

Casper en Amedee zijn ook op zoek naar vrijwilligers. Een stal kuisen, wandelen met een hond, het zetten van een omheining, … Alle hulp is welkom! Hiervoor plannen we later een vrijwilligersdag in. Heb je nu al zin om te helpen? Kijk even op de website van de warmste week: https://dewarmsteweek.be/vrijwilligerswerk/kom-jij-onze-geredde-dieren-mee-een-handje-toestoppen

Allen samen voor “het Warmste Wange”

Alvast Bedankt, Wange !

de bende van Wange

Geen HalloWange in 2019…

Halloween 2019 zal niet doorgaan…

De bende van Wange heeft beslist een jaartje over te slaan.

We hebben lessen getrokken uit de voorgaande edities. De laatste editie lokte 800 bezoekers naar Wange, er waren 300 vrijwillers om alles in goede banen te leiden, dat is véél volk.

Dit event wordt zeer groot en vraagt daardoor om extra maatregelen en dus… nog meer vrijwilligers.

Daarom zijn we nu reeds gestart aan de voorbereidingen van Halloween 2020 !

We zijn op zoek naar extra helpende handen, vooral in de voorbereiding van het event. Kan jij kostuums maken, ben je handig in décorbouw, je knutselt graag, je bent een manusje-van-al of je wilt gewoon helpen waar kan, stuur ons dan zeker een berichtje via hallowange@gmail.com.

BEDANKT !

Safety@Wange

Dat er bij momenten hard gereden wordt in Wange hebben we allemaal al opgemerkt. De kinderen van Wange spelen vaak op straat en dus is het afwachten tot er iets gebeurt…

Wij willen niet wachten !

De bende van Wange én de Kasteelhoeve slaan de handen in elkaar. Wij gaan borden laten schilderen door de kinderen van Wange en deze in het straatbeeld plaatsen.

Groot of klein, iedereen is welkom op donderdag 31/10/2019 in de Kasteelhoeve te Wange vanaf 14u. Wij zorgen voor al het verfmateriaal.

Laat ons weten of je komt via hallowange@gmail.com

Het Wangse Straatfeest komt eraan !

Op zaterdag 3 augustus 2019 organiseert onze bende het Wangse straatfeest !

Deze editie met muziek van onder andere ‘de fanfare’, verse pizza of pasta, springkastelen, allerlei attracties, speeltjes voor groot & klein,…

Kortom, niet te missen voor elke Wangenaar !!!